راهبردهاي ۱۷گانه دکتر محمود شهراسبي براي ارزش آفريني
راهبردهاي ۱۷گانه دکتر محمود شهراسبي براي ارزش آفريني

مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت قند نيشابور (سهامی‌عام) مورخ ۰۳/۱۰/۱۴۰۱ در محل هتل اسپيناس تشکیل گردید

اقتصاد و بیمه مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت قند نيشابور (سهامی‌عام) مورخ ۰۳/۱۰/۱۴۰۱ در محل هتل اسپيناس تشکیل گردید.

در این مجمع که بیش از ۸۶/۶۲ درصد سهامداران حقیقی و حقوقی ، اعضاء هیات مدیره، نماینده سازمان بورس و اوراق بهادار، حسابرس و بازرس قانونی برگزار گردید، ریاست مجمع برعهده آقای همايون باقري طادي بود، که جنابان حميد مظفري و ابوالفضل علي مراد در مقام نظار اول و دوم و آقای محمود شهراسبي به عنوان دبیر مجمع انتخاب گردیدند.
درادامه با قرائت گزارش هیات مدیره به مجمع مربوط به اهم فعالیتهای صورت پذیرفته در طی سال مالی منتهی به ۳۱/۰۶/۱۴۰۱ و پس از استماع گزارش حسابرس و بازرس قانونی، مجمع نشینان با طنین صلوات خود ضمن تصویب صورتهای مالی و تنفیذ معاملات مشمول ماده ۱۲۹ با تقسیم سود ۱۰ ریالی به ازای هر سهم به کار خود پایان دادند.

دکتر محمود شهراسبی در ابتدای گزارش جامع خود با تشریح تاریخچه و ترکیب سهامداران شرکت خاطرنشان کرد که خوشبختانه در طی سال ها با توجه به جذب چغندر کاران ، تولید محصول با کیفیت همراه با صیانت از محیط زیست ودیگر ذینفعان توانسته ایم جایگاه خود را در صنعت قند استان و ایران تثبیت کنیم .
به گفته وی این واحد تولیدی دارای بخشهای فنی ، نوسازی،تعمیرات، برق و مکانیک ، آزمایشگاه ، اداری، کشاورزی و … بوده و سعی وافر در ارتقاء دانش تخصصی پرسنل با برگزاری دوره های آموزشی در داخل و خارج سازمان دارد.
مدیرعامل توانمند شرکت در ادامه با تبیین اینکه مجموعه قند نیشابور یک شرکت خودکفا می باشد که از لحاظ ساخت قطعات ، اشتراک گذاری دانش بومی و پتانسیل موجود از لحاظ منابع انسانی مورد مشورت و طرف همکاری شرکتهای دیگر است اضافه کرد: منابع انسانی متعهد و متخصص این مجموعه بزرگترین سرمایه شرکت می باشد که با درک این مهم و در نظرگرفتن پتانسیل خود شرکت و برند خوشنام قندنیشابور در راستای بالا بردن کیفیت محصول ، راندمان کاری و افزایش بهره وری می کوشیم.

مدیر عامل شرکت قند نیشابورهمچنین با تاکید بر اینکه کشت چغندر علاوه بر تامین شکر مورد نیاز کشور در بحث ایجاد اشتغال ، تناوب زراعی و احیای اراضی کشاورزی بسیار تاثیرگذار می باشد اظهار داشت که با عنایت به کاهش منابع آبی استان به خصوص در دشت نیشابور و فیروزه، افزایش هزینه نهاده های کشاورزی و تعیین قیمت غیر منطقی برای چغندر در مقایسه با محصولات رقیب باعث کاهش چشمگیر کاشت چغندرقند در این منطقه شده است .
دکتر محمود شهراسبی در ادامه تصریح کرد که از این رو یکی از اهداف استراتژیک تعیین شده برای کارخانه قند نیشابور در سال مالی گذشته به منظور رفع موانع تولید ؛ ترغیب کشاورزان منطقه به کشت چغندر با ارائه خدمات مکانیزاسیون به آنها، توزیع نهاده های کشاورزان اعم از کود- بذر و سم در زمان مناسب ، انجام آزمایشات خاک ، ارائه مشاوره های رایگان بازرسان کشاورزی به منظور افزایش راندمان تولید در هکتار و جلوگیری از صدمات احتمالی آفات ، ارائه نوار تیپ رایگان ، پرادخت مساعده و هزینه های کاشت چغندر به منظور حمایت از قشر زحمتکش کشاورز بوده است .

مدیرعامل «قنیشا» در فرازی دیگر از گزارش خود از اقدامات در دستور کار این شرکت به منظور پشتیبانی از حوزه صنعت و تولید خبرداد و افزود : با افزایش به کارگیری نیروهای کارآمد و با تجربه ،بالابردن انگیزه کارتیمی، استفاده از تکنولوژی روز دنیا با بهره بردن از امکانات داخلی و نادیده گرفتن تحریم ها به منظور افزایش راندمان کاری و کاهش زمان توقفات ، فرآیند تولید بهبود خواهد یافت .
دکتر شهراسبی همچنین با اشاره به اینکه سلامت و کیفیت محصول تولیدی از اهداف مهم این مدیریت می باشد که در راستای رسیدن به آن کلیه اقدامات در اولویت کار قرار دارد تاکید کرد : از خواسته های به حق صنایع قندکشور ، اعلام قیمت منطقی چغندر در زمان مناسب به منظور ترغیب کشاورزان به کاشت است که باید توسط دولت انجام شود .

به گفته وی روند افزایش و ارتقاء کیفیت محصول به نحوي که ۳۲ درصد افزایش در کیفیت محصول نسبت به سال ۹۹ داشته است کاملا مشهود می باشد . لازم به ذکر است که هم اکنون محصول تولیدي این واحد با حدود ۳۲ تا ۳۵ درصد بالاتر از کیفیت استاندارد مجاز تعریف شده توسط اداره استاندارد تولید میگردد .
دکتر شهراسبی در ادامه با تبیین اینکه همچنین روند کاهشی مصرف انرژي طی این سال ها براساس گزارشات مذکور قابل مشاهده می باشد افزود: همچنین کاهش در متر مکعب مصرفی گاز به تن چغندر نیز قابل توجه است . به گفته وی در حوزه فنی نیز با توجه به تمهیدات اندیشیده شده توسط مدیریت مجموعه واحد فنی همراه با بخش تولید نسبت به نوسازي و بهسازي خط تولید و کارخانه اقدامات لازم را انجام داده تا با رفع گلوگاه ها و محدودیت ها نسبت به بهبود کیفیت ، کاهش مصرف انرژي ، کاهش هزینه تعمیرات ، کاهش زمان توقف و …اقدام نموده که اثرات بسیار مثبتی برای آن مرتبط خواهد بود.
استقبال خوب سهامداران از برگزاری مجمع پس از دو سالی که بعلت کرونا حضور در مجامع برای سهامداران میسر نبود، توضیحات دقیق و مبسوط دکتر شهراسبی مدیرعامل و مهندس سلطانی از مدیران ارشد شرکت پیرامون قیمت های خرید مواد اولیه – افزایش قیمت های حامل های انرژی و قیمت تعیین شده دولت برای محصول نهایی، تایید حسابهای شفاف و کلین مدیر و تیم معاونت مالی پاکدست مجموعه توسط بازرس قانونی، پاسخگویی توام با صبر و مستند به کلیه سوالات سهامداران و ذینفعان شرکت توسط مدیریت ارشد و برجسته مجموعه، تصریح این نکته توسط حسابرس که شرکت به جز بند مربوط به موضوعات زمین بند دیگری در گزارش حسابرس نداشته است، ارائه توضیحات جامع پیرامون عقد قراردادها و تعیین تکلیف برای تبدیل دارایی های غیرمولد به مولد، اعلام اینکه برنامه عملیاتی شرکت برای تهیه و بسته بندی شکر با همکاری شرکت های گروه توسعه صنایع بهشهر تدوین گردیده است، تاکید دکتر شهراسبی بر اینکه رعایت صرفه و صلاح شرکت و سهامداران خط قرمز ما می باشد، اعلام مدیرعامل مبنی بر اینکه در مرحله خرید ۱۳۰ هزارتن چغندر هستیم ، تاکید مشارالیه بر اینکه ما تاجایی جلو میرویم که خرید چغندربرای شرکت سودده باشد، تبیین این نکته توسط سکاندار شرکت که از سال گذشته ۴هزارتن تفاله در انبار داریم و فعلا این موجودی نگاه داشته شده چون هم خریدار نیست و هم این که به قیمت ۴هزارتومان نمی فروشیم زیرا به دنبال کسب حداکثر بازده هستیم، تقدیر ویژه ریاست از عملکرد مدیریت توانمند و پرسنل متعهد و سختکوش مجموعه در سال سخت اقتصادی و مشکلات حادث شده در صنعت قند و شکر و نهایت تعامل و همکاری کلیه ارکان شرکت منجمله مساعدت صمیمانه جناب زارع قائم مقام شرکت با اصحاب رسانه جهت بازنشر گزارش از نکات خواندنی مجمع بود که حیفمان آمد به اسب قلم سپرده نشود.

پیام هیات مدیره
صنعت قند و شکر، با توجه به استراتژیک بودن محصول تولیدي آن ، همواره مورد توجه و حمایت دولت بوده است . شکرماده غذایی انرژي زا و تنها ماده غذایی است که بطور خالص می توان آن را تولید کرد و به لحاظ داشتن مزه و طعم مطبوع و منبع ارزان تامین انرژي بودن نسبت به سایر موادغذایی ، تقاضاي مصرف آن درایران و سایرکشورهاي درحال توسعه ، همواره روبه افزایش است. شکر علاوه برمصارف خانگی داراي مصارف صنعتی در صنایعی همچون صنایع شیرینی و شکلات ، بستنی سازي ، نوشابه سازي ، مالت و ماء الشعیر ، آبمیوه و غیره است . این صنعت ازجمله صنایعی است که بیشترین ارتباط را با حلقه هاي پیشین و پسین زنجیره تولید اقتصادي ملی دارد و یکی از صنایع تبدیلی مهم بخش کشاورزي (چغندر) به عنوان تامین کننده ، بخش صنعت (تجهیزات سرمایه اي) و بخش حمل و نقل و بازرگانی در چرخه تولید قند و شکر مهمترین گام ، تامین نهاده هاي اولیه آن یعنی چغندر قند است به همین دلیل این صنعت وابستگی بسیار شدیدي به بخش کشاورزي دارد و توانایی ها و پتانسیل هاي موجود درزمینه زراعت این محصول مستقیما روي این صنعت تاثیرگذار است.دراین بین سهم چغندر ۵۲ درصد است. درصنعت تولید قند و شکر همواره از دو ریسک اصلی صحبت به میان می آید، ریسک تامین مواداولیه و ریسک رقبا.
طرح هاي اجرا شده در سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱
۱- بازسازي کامل دیوارهاي بویلرهاي بخار و انجام ایزولاسیون با استفاده از تجهیزات نسوز و عایق پشم سنگ
۲- در مدار قرار گرفتن کنتورهاي گاز به روي خطوط مصرفی در کوره بخار و تفاله خشک کنی و کوره آهک
۳- انجام تغییرات لازم پس از بررسی و انجام محاسبات فنی در خصوص خط انتقال بخار خروجی بویلر ۸۰ تنی به توربین
۴- ساخت و تعویض مسیرانتقال گاز CO2 کوره آهک به لاور همچنین سیستم سیرکولاسیون گاز CO2 به صورت کامل
۵- ساخت هلیس انتقال دهنده تفاله خشک از تفاله خشک کنی به انبار و جایگزینی آن به جاي نوار ترانسپورت به منظورکاهش اصطحکاك ، ضایعات و افزایش ضریب ایمنی پرسنل
۶- تعوض حدود ۴ تا ۵ هزار از آجرهاي داخل کوره آهک با آجر نسوز
۷- طراحی واجرا مسیر انتقال کلرس II به رفوند و جمع آوري حل کن و دیگر تجهیزات اضافه جهت جلوگیري از ضایعات خورندگی سازه و ظاهرزیبا.
۸- انجام تست هاي مربوط به ترانس ها، رله هاي محافظتی نیروگاه ، اقدام در جهت رفع نواقص و دژنگتورها ، اقدام در رفع نواقص ، دریافت تائیدیه هاي مربوط توسط شرکت هاي ذي صلاح
۹- تصفیه روغن توربوژنراتورها ، انجام تست هاي مربوط و استفاده مجدد پس از تائید آزمایشگاه هاي ذي صلاح
۱۰- اصلاح ترومل شنگیر و رفع نواقص مربوط به دفورمه شدن ترومل مذکور که باعث گردید از توقفات سال گذشته جلوگیري به عمل آید
۱۱- تهیه دنده هاي مربوط به چرخ چغندر و تعویض برخی از قطعات دنده همچنین اتخاذ تمهیدات لازم به منظور جلوگیري از توقفات احتمالی با اقدام مذکور
۱۲- تعمیر و بازسازي جک هاي پلتفرم هاي دستگاه تخلیه چغندر به منظور کاهش توقفات در قسمت مذکور که باعث شده توقفات این قسمت به صفر برسد
۱۳- اصلاح نوار خاك گیر دستگاه تخلیه و جایگزینی گیربکس هاي متناسب و اجتناب از توقفات احتمالی
۱۴- پیشبرد ساخت انبار ضایعات تا ۸۰ % به منظور جلوگیري از هدررفت سرمایه هاي شرکت
۱۵- انجام بالانس کلیه سانتریفوژهاي پخت Iو II وIII از نوع کانتینو ودستگاه هاي بچ
۱۶- خرید تجهیزات به روز اسپکروفتومترو و پلاریمتر آزمایشگاه جهت کنترل دقیق در خرید ماده اولیه و مواد میانی و تولید محصول نهایی
۱۷- بهره برداري استخرترسیب اولیه تصفیه خانه فاضلاب به منظور کاهش هر چه بیشتر مواد جامد از پروسه تولید
د ) شیوه هاي تامین مالی : شرکت از طریق فروش محصولات تولیدي خود و استقراض از سیستم بانکی کشور جهت تامین هزینه هاي تولید و خرید مواد اولیه منجمله چغندر قند اقدام خواهد کرد.

برنامه هاي آتی
۱- تکمیل وبهره برداري از انبار آهن آلات و ضایعات
۲- تعویض و تهیه لوله هاي موردنیاز آپارت هاي بخش کریستالیزاسیون
۳- ساخت اکونومانریر کوره بخار ۸۰ تنی و تعریض آن با اکونومایزر قبلی و مستهلک آن
۴- طراحی و ساخت و نصب یک دستگاه علفگیرجدید به صورت سري با علف گیرقبلی
۵- ایزولاسیون خطوط انتقال سیال و بخار و سطوح و مخازن حرارتی
۶- تهیه الکترو گیربکس هاي رزرو مورد نیاز در بخش تفاله خشک کنی به منظور جلوگیري از توقفات احتمالی
۷- تمرکز به رفع نواقص بخش چغندر رسانی شامل پمپ ها با دبی و کار آیی مناسب و دیگر زیرساخت ها از قبیل سیلوها و …به منظور انتقال یکنواخت و خطی چغندر به پروسه تولید.
۸- آسفالت محوطه کارخانه و پارکینگ پرسنلی در ورودي شرکت
۹- طراحی و ساخت کولینگ تاور جهت کاهش دماي آب کندانس مازاد و استفاده از آن
۱۰- بهینه سازي و اصلاح بسته بندي ۵۰ کیلوگرمی
۱۱- تکمیل پروژه اطفاي حریق
۱۲- طراحی و نصب پمپ رزرو سیرکولاسیون ساتراسیون به منظور کاهش توقفات قسمت مربوطه